Matej Kleva univerzitetni diplomiran kineziolog

Matej Kleva, kineziolog

Matej Kleva, rojen 3. 3. 1988, je univerzitetni diplomirani kineziolog, AFP trener in trener rokometa, ki trenutno zaključuje magistrski študij iz kineziolgoije na Fakulteti za vede v zdravju, Univerze na Primorskem. Zaposlen je na Znanstveno-raziskovalnem središču Koper, Inštitutu za kineziološke raziskave, kjer je odgovoren za delovanje Mediteranskega centra zdravja v katerem izvajajo splošno in športno diagnostiko. Prav tako pri Društvu kineziologov Slovenije opravlja funkcijo podpredsednika.

Od leta 2009 deluje kot trener rokometa, s katerim se ukvarja še danes. Trenutno deluje, kot kondicijski in rokometni trener v Rokometnem društvu Koper. Po zaključku študija kineziologije, leta 2013, svoje znanje izpopolnjuje na področju splošne/športne diagnostike, športne zmogljivosti, kinezioterapije in zdravega načina življenja. V zadnjih dveh letih to znanje praktično uporablja pri TvojTrener.si.

Ne glede na to ali gre za pripravo športnika za novo tekmovalno sezono, vračanje športnika po poškodbi ali pa odpravljanje težav sodobnega načina življenja (skeletno-mišične težave, prekomerna telesna masa, ipd.), Matej pravi, da za vrhunski končni rezultat je vedno zelo pomemben dobro strokovno načrtovan in voden vadbeni proces.