Športno

treniranje

Šport je gibalna aktivnost, podrejena določenim pravilom in s ciljem doseganja rezultata. Za doseganja dobrega rezultata je potrebno skrbno spremljati stanje in preverjati napredek športnika ter načrtovati in zastaviti ustrezen trenažni proces. Poleg tehnike in taktike, je za optimalen rezultat potrebna dobra športnikova zmogljivost. Kadar govorimo o fizični pripravi športnikov (individualni ali ekipni športi), govorimo o optimalnem razvoju gibalnih sposobnostih (moč, vzdržljivost, hitrost, koordinacija, agilnost, gibljivost) in optimalni telesni sestavi športnikov (mišična in maščobna masa).

Za optimalno tehnično-taktično izvedbo v različnih športnih disciplinah so pomembne različne sposobnosti kot so: specialna vzdržljivost (koncentracija in zbranost v ključnih trenutkih tekmovanja), medmišična in znotraj-mišična koordinacija, agilnost, eksplozivna, hitra in odrivna moč ter sklepna stabilizacija (preventiva pred poškodbami). Le tako lahko s sistematičnim pristopom vplivamo na izboljšanje gibalnih sposobnosti, zmožnosti posameznika in se izognemo neželenim preobremenitvam in poškodbam.

Komu je namenjen?

Profesionalnim, rekreativnim in mladim perspektivnim športnikom. Vadbeni program je usklajen s športno disciplino in z izkušnjami športnika v treningu fizične priprave. Glede na izkušnje se športnika nauči pravilnega ogrevanja, izvajanja razteznih vaj in vaj za moč z lastno telesno težo ter utežmi.

Kaj zajema?
 • Pripravo individualnega vadbenega programa za izboljšanje športnikove zmogljivosti
 • Vadbeni program je glede na potrebe in obdobje v katerem se nahaja športnik, baziran na razvoju ali ohranjanju:
  • splošne in specifične moči,
  • intervalne vzdržljivosti,
  • koordinacije in
  • agilnosti ter hitrosti.
 • Obrazložitev vadbenega programa
 • Konzultacije preko telefonskega klica ali Skype video klica
Vadbeni programiCena
Izdelava individualnega vadbenega programa - MEZOCIKEL (dvo mesečno obdobje)200,00 EUR
Izdelava individualnega vadbenega programa - MAKROCIKEL (štiri do šest mesečno obdobje)400,00 EUR - 600,00 EUR
Izdelava CELOLETNEGA individualnega vadbenega programa1.200,00 EUR